Bestuursupdate oktober 2016

18 oktober 2016

 
 
 
 
 
 
 
 
 

VViN Bestuursnieuwsbrief oktober 2016

 
 

View this email in your browser

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 

Nieuwsbrief oktober 2016
 

In deze nieuwsbrief:


Heeft u teksten voor de nieuwsbrief, dan kunt u deze sturen naar: info@remove-this.vvin.nl.                                                                                                                                            

 
 
 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

Dave van den Akker nieuwe voorzitter VViN

Tijdens de ALV van afgelopen dinsdag hebben de leden ‘voor’ het voorzitterschap van Dave van den Akker (LinQuake) gestemd, die de bestuursfunctie heeft overgenomen van Jos Fuchs (Vertaalbureau Snelvertaler).

Wij wensen Dave heel veel succes, en danken Jos voor zijn jarenlange en bijzondere inzet voor de vereniging.

 
 

 

 
 

 

 
 
 
 

ISO 17100 toelatingseis (nieuwe) leden VViN
 

De ALV heeft onlangs ingestemd met het voorstel om certificering volgens de norm ISO 17100 verplicht te stellen voor leden van de VViN. Voor nieuwe leden zal de toelatingseis gelden vanaf 1 januari 2018, voor huidige leden vanaf 1 januari 2020. Niet gecertificeerde aspirant-leden krijgen een jaar de tijd om de certificering rond te hebben, en mogen in die overgangsperiode al wel toetreden als aspirant-lid.
Met dit nieuwe toelatingscriterium zet de VViN een extra stap richting de waarborging van professionaliteit van de dienstverlening van haar leden. Er is tevens gekozen voor een ruime overgangsperiode zodat huidige en nieuwe leden voldoende tijd hebben om het certificeringstraject in te gaan en af te ronden.


De vereniging zal de leden de komende jaren ondersteunen bij de voorbereiding op hun certificering volgens ISO 17100 (en eventueel ISO 9001). Zo kunnen leden de norm zelf met VViN-korting aanschaffen, en vinden de eerste workshops, ingericht door partner KAM Consultants, volgende maand plaats.

ISO 17100 norm
De ISO-17100 norm kan voor € 80,15 excl. btw (normaal € 106,87 excl. btw) via de VViN (niet rechtstreeks bij de NEN!) aangeschaft worden. Stuur een mailtje vóór 1 november 2016 naar het secretariaat (info@remove-this.vvin.nl) als u hier gebruik van wilt maken.

 
 
 
 

 

 
 

 

 


Save the date: GALA in Amsterdam op 26-29 maart 2017

Het congres van Globalization and Localization Association (GALA) vindt volgend jaar plaats in Amsterdam. Het bestuur roept de leden op om gebruik te maken van deze bijzondere kans om dicht bij huis kennis te maken met deze toonaangevende internationale vereniging voor de vertaalbranche. Tevens zal VViN als ‘lokale partner’ betrokken zijn bij de conferentie. Leden van de VViN kunnen rekenen op een aantrekkelijke korting. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

 

 

 
 

 

 
 
 
 

Vacatures bestuur VViN

Aangezien Dave van den Akker de taak van Jos Fuchs als voorzitter heeft overgenomen, is de bestuursfunctie van secretaris vacant.
Raymund Prins, de penningmeester, heeft daarnaast besloten zich bij de volgende bestuursverkiezing niet meer herkiesbaar te stellen. Dat wil zeggen dat hij in de voorjaarsvergadering van 2017 zijn functie zal neerleggen. Hiermee zijn er twee vacatures beschikbaar binnen het bestuur van de VViN.

Als u als VViN-bestuurslid een bijdrage wilt leveren aan de verdere ontwikkeling van onze branche nodigen wij u van harte uit om dit kenbaar te maken. De huidige bestuursleden verschaffen graag nadere informatie aan geïnteresseerden. Klik hier voor de contactinformatie.

 
 
 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

Terugblik Tolk- en Vertaalcongres

Het eerste Tolk- en Vertaalcongres is een groot succes geweest en heeft ervoor gezorgd dat verschillende partijen bij elkaar zijn gebracht. Op de vrijdag 11 maart hebben in totaal 575 deelnemers (inclusief 150 studenten en docenten) deelgenomen en op zaterdag 12 maart was het aantal deelnemers 415.
Veel deelnemers hebben aangegeven de presentaties interessant te vinden, ondanks dat enkele presentaties een (hoog) commercieel gehalte hadden. Sommige deelnemers hadden moeite met het maken van de juiste keuze omdat interessante presentaties tegelijkertijd geprogrammeerd waren.

De mentorsessies en de CV-markt zijn voor herhaling vatbaar gebleken. Zowel de deelnemers als de bedrijven/mentoren waren zeer enthousiast en gaven aan het zeer inspirerend te vinden.

Totaal hebben 145 deelnemers deelgenomen aan het netwerkdiner op 11 maart. De locatie en het eten is door de aanwezigen als ‘goed’ beoordeeld. Door de drukte was het soms wat moeilijk om een goed gesprek te voeren, maar gelet op het grote aantal deelnemers en de goede beoordeling is de organisatie van mening dat deze formule voor herhaling vatbaar is.

 
 

 

 
 

 

 
 

ISO workshops voorjaar 2017

U kunt zich nu al aanmelden voor de workshops die zullen worden gehouden in het voorjaar, op dinsdag 7 maart (workshop ISO 17100) en dinsdag 21 maart (workshop ISO 17100 en 9001:2015). Stuur een e-mail naar het secretariaat t.a.v. Jeanet Prins om je hiervoor op te geven info@remove-this.vvin.nl. Komen de data niet uit en wil je wel deelnemen? Geef dat dan ook door aan het secretariaat. De kosten voor deelname zijn:

  • ISO 17100 dinsdag 7 maart 2017 (halve dag): Kosten €27,50* excl. btw per persoon (inclusief koffie).
  • Combiworkshop ISO 17100 en 9001 dinsdag 21 maart 2017 (hele dag): Kosten:            € 55,00* excl. btw per persoon (inclusief koffie en lunch).
  • Locatie: Amershof, Snouckaertlaan 11, Amersfoort.

*NB: maximaal 2 personen per bedrijf. 
Alle genoemde bedragen zijn excl. btw. Annulering van de reservering is niet mogelijk.

 
 

 

 
 
 
 

 

 
 

 

 
 
 
 

Data Algemene ledenvergaderingen 2017

Dinsdag 11 april 2017
Dinsdag 10 oktober 2017

 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share

 
 
 
 
 
 

Tweet

 
 
 
 
 
 

Forward

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 

Heeft u vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsbrief of andere zaken?
Stuur dan een mailbericht naar het secretariaat van de vereniging via info@remove-this.vvin.nl.

 
 

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

This email was sent to Info@remove-this.vvin.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VViN · Draaiboom 54 · Lage Mierde, NB 5094CC · Netherlands